16-18 anys

Diferents opcions:

-Després de l’ESO; es pot estudiar Batxillerat a l’IES Violant de Casalduch a Benicàssim. +info

O es pot consultar altres centres valencians. +info

-També es pot estudiar un Cicle Formatiu de Grau Mitjà, es pot consultar tota l’oferta de Cicles Formatius de Grau Mitjà i decidir quina familía professional interessa més i si hi ha un centre prop per poder estudiar-lo. +info

A l’IES Violant de Casalduch es pot estudiar el Cicle Formatiu d’Activitats Físiques i Esportives de Grau Mitjà. +info

-No s´ha acabat l’ESO però es vol acabar. Hi han diferents opcions:

– Prova extraordinària, per a l’alumnat que dispose d’un màxim de cinc matèries pendents de qualificació positiva en l’etapa i haja complit, amb caràcter general, 18 anys d’edat l’any natural en què va acabar la seua permanència en eixa etapa. A més, no han d’haver passat dos anys des que vaig deixar el centre.

– Prova lliure. Poden inscriure’s aquelles persones que complisquen, almenys, 18 anys l’any natural de la convocatòria. Es fan dos convocatòries anuals, als mesos de juny i octubre.

-Si no s’acaba l’ESO, les eixides professionals es reduiran considerablement. Es pot fer un Programa de Qualificació Professional (PQPI). + info 

Si s’acaba el primer curs, es convalida la prova d’accés als Cicles Formatius de Grau Mitjà i s’obté un Certificat de Professionalitat de Nivell 1. Per  saber més, es pot consultar el catàleg estatal de qualificacions professionals. +info

Si s’acaba el segon curs, s’obté una certificació académica dels mòduls superats i, cosa més important, el Títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria, si s’han superat els mòduls voluntaris en les modalitats corresponents.

Altra formació reglada:

Hi han altres opcions formatives. Es tracta dels ensenyaments de règim especial, com:

-Ensenyaments de Música i Dansa. +info

-Ensenyaments d’Arts Plàstiques i Disseny. +info

Tenen com a finalitat proporcionar a l’alumnat una formació artística de qualitat i garantir la qualificació dels futurs professionals de les arts plàstiques i el disseny.

– Ensenyaments esportius. +info

Les ensenyances esportives tenen com a finalitat preparar els alumnes per a l´activitats professional en relació amb una modalitat o especialitat esportiva, així com facilitar la seua adaptació a l´evolució del món laboral i esportiu i la ciutadania activa. Estos ensenyaments s’estructuren en dos graus: mitjà i superior.

-Ensenyaments d´idiomes. +info

Les ensenyances d’idiomes tenen com a objecte capacitar l’alumnat per a l’ús adequat dels diferents idiomes fora de les etapes ordinàries del sistema educatiu. Estes ensenyances s’organitzen en els nivells següents: bàsic, intermedi i avançant.

A més:

– Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià. +info

– Escola Oficial d’Idiomes. +info

– Proves de Certificació d’Idiomes per lliure.  +info

– Altres opcions com l’Escola Municipal d’Idiomes a Benicàssim. +info

Per treballar:

Per aconseguir orientació es pot demanar cita prèvia a l´Agència d´Ocupació i Desenvolupament Local de l´Ajuntament de Benicàssim, on guien en aquests primers pasos.

Es troba:

Centre de Formació Josep Barberà i Ceprià

C/Jutge Manuel Gual Miravet, 1

Horari d´atenció al públic:

Dilluns a dimecres d´11 a 14h

Telèfon de contacte: 964 30 32 49

Correu electrònic: aedl@benicassim.org

Per ampliar aquesta informació, pots vindre al Casal Jove.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.